Turci do Božića pokreću pogone u Hanu

Lokalne vesti - Ponedeljak 05.10.2015 - 13:12

Vranje - Opština Vladičin Han potpisala je ugovor o kupoprodaji fabrike “Sloga'' sa kompanijom ''Teklas automotiv" iz Turske.

Svečanost potpisivanja ugovora. Foto: Z.Cvetković Svečanost potpisivanja ugovora. Foto: Z.Cvetković
Ugovor su potpisali Branislav Tošić, predsednik opštine Vladičin Han i Ecegul Kangaloglu, direktorka kompanije ''Teklas automotiv".
 
Svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovali su predstavnici rukovodstva opštie, narodni poslanici iz Pčinjskog okruga, zatim Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede, kao i predstavnici Vlade Srbije i SIEPE.
 
Po rečima Branislava Tošića, predsednika hanske opštine, proizvodnja u ovim pogonima trebalo bi da krene najkasnije do Božića. 
 
- Oni će iskoristiti već postojeće hale nekadašnje” Sloge”, koje naravno treba da se renoviraju. Očekujemo da proizvodnja krene već posle novogodišnjih praznika - kaže Tošić.
 
Prema najavama, u ovaj projekat kompanija ''Teklas automotiv" će uložiti 11,3 miliona evra i u prvoj fazi svog poslovanja uposliti oko 400 radnika.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: