TURCI U JUMKU: MAYDENI stiže na proleće

Lokalne vesti - Sreda 25.01.2017 - 09:16

Delegacija turskih privrednika iz firme „Maydeni Istanbul“ posetila je „Jumko“ iz Vranja u okviru nastavka pregovora u vezi zakupa pogona ovog preduzeća.

Jumko čeka Turke na proleće FOTO OK Radio Jumko čeka Turke na proleće FOTO OK Radio

Branislav Popović, predsednik NO „Jumka“, navodi da je turska firma zainteresovana za pokretanje proizvodnje u pogonima koje „Jumko“ ne koristi.

- To je priča koja treje već duže vrema, i u saradnji sa Ministarstvom privrede podosta se odmaklo na tom polju.

Na osnovu onoga koliko se odmakolo u pregovorima, postoji realna procena da se na proleće krene sa adaptacijom tih pogona i pripremama, a možda čak i proizvodnjom
- najavljuje Popović.

Privrednici iz Turske su zainteresovani za zakup ili kupovinu 40.000 kvadrata “Jumkovog” prostora, gde bi organizovali proizvodnju i uposlili nove radnike. Reč je o modnoj konfekciji.

- Delegacija iz Turske  prilikom ove posete proveravala je  kapacitete pogona, površinu, električne instalacije.

Oni su ušli u fazu proračuna koliko bi trebalo uložiti, i pored ostalih  pokazatelja tokom pregovora, mišljenja sam da je ta priča sa Turcima dosta poodmakla, i to u dobrom pravcu
- zaključuje Popović.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: