Turistička dobila Sat kulu u Banji

Lokalne vesti - Četvrtak 21.07.2016 - 11:12

Gradsko veće grada Vranja je odlučilo da Turističkoj organizaciji Vranje dodeli na korišćenje Sat kulu u Vranjskoj Banji, umesto kioska koji je ova ustanova koristila do sada.

Sat kula u Vranjskoj Banji; Foto: D.Dimić/Vranjske Sat kula u Vranjskoj Banji; Foto: D.Dimić/Vranjske

Ova odluka doneta je na zahtev Turističke organizacije i samo je prvi korak ka jačanju kapaciteta ove ustanove, kaže Mića Mladenović, gradski većnik za turizam i ugostiteljstvo.

- Smatramo da je Sat kula, koja već godinu dana nije u funkciji, mnogo bolje rešenje za TO Vranje od kioska, koji je korišćen do sada.

Kiosk je star i oronuo i zaista nije reprezentativan objekat u zoni najveće frekvencije turista u Vranjskoj Banji
– kaže Mladenović.

Pored estetskog, na odluku je uticao i ekonomski faktor.

- Troškovi grejanja i održavanja tog kioska su iznosili 11.000 dinara na mesečnom nivou, a kako je Sat kula priključena na toplovod, troškovi grejanja su samo 755 dinara mesečno.

Ovde je i prostor veći, tako da TO Vranje može i da proširi rad i tako poveća svoje prihode
– objašnjava gradski većnik.

On navodi da se traži rešenje i za info centar TO u Vranju, koji se trenutno nalazi u kiosku ispred zgrade RTV Vranje.

- Info centar Turističke organizacije Vranje bi trebalo da se nalazi na vidnom i frekventom mestu, po mogućstvu u pešačkoj zoni, što je preduslov za uspešnu promociju turizma i turističkih potencijala Vranja - kaže Mića Mladenović.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: