TUŽILAŠTVO: Signalizacija na pruzi bila ispravna

Lokalne vesti - Utorak 27.02.2018 - 11:59

Radnici “Vodovoda “ Saša Stojanović (41) i Marjan Dimitrijević (41), obojica iz sela Ćukovac kod Vranja, smrtno su stradali u utorak oko jedan sat iza ponoći, kada je na njihov auto naleteo međunarodni teretni voz.

Pružni prelaz u Banji. Foto: S.Tasić/OK Radio Pružni prelaz u Banji. Foto: S.Tasić/OK Radio

Milica Petković, vršilac funkcije osnovnog javnog tužioca u Vranju, kaže da je izvršen uviđaj na mestu događaja, kao i da je utvrđeno da je soabraćajna signalizacija na pružnom prelazu bila ispravna.

- Pregledavanjem video snimaka sa obližnje fabrike “Diva divani” utvrđeno je da su svetlosna i zvučna signalizacija upozoravale na nailazak voza.

Polubranici na pružnom prelazu su bili spušteni.

Utvrđeno je da je vozač putničkog vozila nastavio vožnju bez zaustavljanja, bez kočenja, iako je bila spuštena rampa.

Signalizacija je ukazivala na dolazak voza, mašinovođa je nakon uočavanja putničkog vozila, sirenom upozoravao vozača, međutim isti se nije zaustavio.

Došlo je do direktnog udara voza u putničko vozilo, i tom prilikom je vozač Marjan Dimitrijević ispao iz vozila i pronađen je na nekih 150 metara od mesta gde je voz udario auto, dok je suvozač ostao u vozilu.

Obojica su preminuli na licu mesta.

Telo suvozača Saše Stojanovića je izvučeno tek uz pomoć vatrogasne ekipe
- navodi Petkovićeva.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: