U Tehničkoj pobedio kandidat SDS-a!

Lokalne vesti - Ponedeljak 02.03.2015 - 11:46

Dosadašnji prvi čovek Tehničke škole u Vranju Slaviša Anđelković ponovo je izabran za direktora te ustanove, odlukom Školskog odbora.

Anđelković pobedio kandidata SNS-a u Tehničkoj Anđelković pobedio kandidata SNS-a u Tehničkoj

Profesor fizičkog Anđelković, inače kadar SDS, bio je direktor te obrazovne ustanove i u prethodnom mandatu, a sada je jednoglasno izabran za direktora i za naredne četiri godine.

Njegova protivkandidatkinja bila je Divna Stanković (SNS), profesorka književnosti u toj školi.

– Na Nastavničkom veću tajno je glasalo 85 kolega, a od tog broja za mene je glasalo 55 profesora, odnosno nešto više od 64 odsto glasova.

Za koleginicu Stanković glasala su 23 profesora, a sedam listića je poništeno. Na Školskom odboru svih devet članova je meni dalo podršku.

Veoma sam zadovoljan time i smatram da je to rezultat mog rada u prethodne četiri godine – kaže Anđelković.

Inače, funkcija direktora ove škole po koalicionom sporazumu pripala je SPS-u, ali oni nisu predložili ni jednog kandidata, kao što je to bio slučaj sa DS-om u Medicinskoj školi.

Predsednik GrO SDS u Vranju Igor Andonov kaže da situacija u kojoj kandidat iz opozicije dobija punu podršku kolektiva za funkciju direktora odlično pokazuje stručnost kandidata.

– Da se u ovoj državi poštuju zakoni, SDS bi u ovom trenutku u Vranju imao i direktora Biblioteke, ali pošto se zakoni ne poštuju, slučaj je još uvek pred sudom.

Slučaj Tehničke škole pokazuje jačinu Gradskog odbora SDS u Vranju. Mi imamo ljude koji u svakom momentu mogu da odgovore bilo kom zadatku i na bilo kojoj funkciji.

Mi nismo kao pojedine političke stranke u gradu koje su na vlasti, a koje su po koalicionom sporazumu dobile određena direktorska mesta, a za ta mesta uopšte nisu kandidovale svoje ljude.

Takođe, iste te političke stranke su na drugim konkursima kandidovale ljude koji uopšte ne ispunjavaju uslove za određene funkcije. Tvrdim da SDS ima kvalitetne kadrove – kaže Andonov.

On dodaje da se članovi SDS kandiduju za direktorska mesta, samo ukoliko su sigurni da ispunjavaju sve uslove konkursa.

Sekretar IO GrO SPS u Vranju Branimir Stojančić kaže da socijalisti ne „talasaju“ tamo gde nema potrebe za tim.

Kako je rekao, Anđelković je dobro radio svoj posao i zbog toga je dobio i podršku SPS-a, bez obzira kojoj stranci pripada.

– Primećuje se da mi nigde silom ne guramo naše kandidate, pogotovu tamo gde za tim nema potrebe.

Anđelković je očigledno dobro radio svoj posao u prethodnom mandatu, jer je dobio punu podršku kolektiva, pa onda ne vidim razloga da je i od nas ne dobije.

Tamo gde direktori dobro funkcionišu ne želimo da talasamo. Tako je bilo i sa Medicinskom školom, mada je ona prepuštena DS-u – kaže Stojančić.

Stari - novi direktor Tehničke škole Slaviša Anđelković je na dužnost stupio 2010. godine, najpre kao vršilac dužnosti, a onda i kao direktor škole. U Tehničkoj školi ukupno radi 15 godina kao profesor fizičke kulture.

Predlog da naredne četiri godine bude ponovo on prvi čovek ustanove poslat je u Ministarstvo prosvete, odakle se očekuje potvrda imenovanja.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: