Uhapšen zaposleni u PORESKOJ

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.11.2017 - 13:43

Kako OK Radio nezvanično saznaje, u akciji hapšenja MUP-a Srbije u ponedeljak, slobode je lišen S.M. zaposlen u Lokalnoj poreskoj administraciji u Vranju.

Lokalna poreska administracija dva meseca pod lupom istražnih organa FOTO: OK Radio Lokalna poreska administracija dva meseca pod lupom istražnih organa FOTO: OK Radio

Prema našem izvoru iz redova bliskim Gradskoj upravi, S.M. je uhapšen zbog sumnje na višemilionski proneveru.

Kako saznajemo, radi se o slučaju koji je otkriven kada su policija i inspektori za borbu protiv privrednog kriminala započeli istragu u Gradskoj upravi pre nešto više od dva meseca.

Tom prilikom, od Lokalne poreske administracije je oduzeta službena evidencija i jedan računar sa podacima, o čemu je OK Radio već pisao.

Zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić je tada rekao da postoji osnov sumnje da su jedan ili više radnika Lokalne poreske administracije, oštetili lokalni budžet za višemilionski iznos.

- Postoji pretpostavka da se pronevera vršila u dužem vremenskom periodu po istom mehanizmu – rekao je Antić i najavio formiranje komisije koja će asistirati policiji i inspektorima privrednog kriminala.

Prema saznanjima redakcije OK Radija, sumnja na proneveru je bačena na nezakonitosti u postupku izdavanja rešenja o zauzeću javnih površina.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: