Uklonjene MINE kod Bujanovca

Lokalne vesti - Petak 24.11.2017 - 10:21

Vranje - Na jednoj od lokacija sumnjivih na mine u okolini Breznice kod Bujanovca, pronađene su tri protivpešadijske mine i jedna ručna bomba, objavio je Centar za razminiranje Republike Srbije.

Nađene tri protivpešadijske mine i jedna ručna bomba FOTO: czrs.gov.rs Nađene tri protivpešadijske mine i jedna ručna bomba FOTO: czrs.gov.rs

Radovi na lokaciji “Uški potok” kod Breznice u bujanovačkoj opštini, počeli su pre mesec dana, a na terenu je bilo angažovano 20 deminera.

Nakon pregleda celog predviđenog terena, uklonjeni su znaci  "Stop mine",  koji su upozoravali stanovništvo na opasnost od zaostalih protivpešadijskih i protivtenkovskih mina.

Ovim je lokacija “Uški potok” iz kategorije sumnjiva, prešla u bezbednu.

- Danas je praktično dajemo opštini Bujanovac i građanima na korišćenje kao bezbednu.

Mine su pronađene na dubini od 20 centimetara i sve na površini od jednog kvadratnog metra, pored puta, gde smo i sumnjali
– rekao je Jovica Simonović, direktor Centra za razminiranje za RTS.

Lokacija „Uški potok“, površine oko 280.000 kvadratnih metara, jedna je od pet lokacija u okviru Projekta za tehničko izviđanje u ovoj opštini ukupne površine blizu milion kvadratnih metara, koji je planiran za realizaciju u narednom periodu.

Realizacija projekta finansirana je sredstvima koje je Vlada Srbije izdvojila za operacije humanitarnog razminiranja u opštini Bujanovac, uvećana sredstvima Vlade SAD, preko Međunarodne fondacije za jačanje bezbednosti (ITF).
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: