ULAZAK SPS-a u VLAST: O tom potom

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.02.2017 - 09:23

Lider socijalista u Vranju Zoran Antić kaže da je vrlo verovatno da je postignut odgovor između Dačića i Vučića o ulasku socijalista u lokalnu vlast u Vranju, ali da to, trenutno, nije realno.

SPS: Antić zna, ali ćuti FOTO OK Radio SPS: Antić zna, ali ćuti FOTO OK Radio

Prema saznanjima OK Radija, pregovori u samim vrhovima SNS-a i SPS-a su doveli do odluke da vranjski socijalisti uđu u lokalnu vlast Vranja.

Prema tim navodima, SPS bi dobio oko jedne trećine vlasti na lokalu.

Šef vranjskih socijalista, Zoran Antić, koji je do sada u svojim javnim istupima bio protiv varijante deljenja vlasti sa trenutno vladajućom koalicijom, kaže da to, „trenutno, nema veze sa životom“.

- Razgovori i pregovori su jedna stvar, a ulazak u vlast je stvar operativne organizacije.

Mi smo ozbiljni ljudi i ozbiljna politička grupacija i imali smo zaključke na Izvršnom odboru Gradskog odbora stranke, što je prezentovano predsedniku Ivici Dačiću.

On je preuzeo obavezu da lično razgovara sa gospodinom Aleksandrom Vučićem i mi sada očekujemo dalji tok događaja
– rekao je Antić.

Lider vranjskih socijalista nije želeo da podrobnije komentariše saznanja OK Radija o dogovoru na vrhu o ulasku SPS u vranjsku vlast, ali smatra da to nije realna opcija.

- Na nivou šefova partija se razgovaralo i pretpostavljam da je to tačno, međutim, u realnosti mislim da to nema veze sa životom.

Nisu pominjana nikakva mesta, pozicije i personalna rešenja, kao što je to objavljeno u medijima.

To da ću ja biti zamenik gradonačelnika, odlučno demantujem.

Ako se već radi o podršci zajedničkom kandidatu za predsedničke izbore, to podrazumeva i nekakav zajednički rad.

A u ovom momentu, u ovakvoj konstelaciji snaga, mislim da je to nemoguće
– smatra Antić.

Ipak, on ne isključuje mogućnost pregovora sa vladajućom partijom na lokalu.

- Ukoliko nas neko pozove na razgovore, mi ćemo ih naravno prihvatiti.

Mi smo još jesenas uputili pismo u kojem smo pozvali na razgovore, ali nam je odgovoreno da „nemaju vremena da razmatraju tu temu“
– kaže Antić.

Na pitanje da li najnoviji razvoj situacije može da promeni stav Gradskog odbora SPS-a, Antić kratko odgovara sa „O tom – potom“.

Prema nekim izvorima iz tabora vranjskih socijalista, u petak su u vrhu partije trajali višesatni razgovori oko vranjskog odbora SPS-a.

Prema tim navodima, Antić je bio odlučan u nameri da se ne ruši vlast SNS-a u Vranju, jer njemu ne smetaju naprednjaci, već njihovi „sateliti u vlasti“.

Njemu je najvažnije bilo da prestane revanšizam lokalne vlasti prema socijalistima i vraćanje na posao nekih otpuštenih članova SPS-a.

Kako navodi naš izvor, jedino Zoran Antić zna šta je tačno odlučeno i još uvek ne želi ni sa kim da to podeli.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: