Uručeni sertifikati za pisanje biznis planova

Lokalne vesti - Nedelja 31.08.2014 - 10:17

Vranje – Dvadesetoro polaznika uspešno završenih obuka u okviru projekta "Podrška razvoju privatnog sektora u južnoj i jugozapadnoj Srbiji“, dobilo je sertfikate.

sa dodele sertifikata sa dodele sertifikata

Svi oni će moći da konkurišu kod USAID- a za dodelu grantova u robi, vrednosti od 7,5 hiljada dolara, kako bi uspešno realizovali svoje poslovne ideje.

Jedna od njih je i Ivanja Janjić, koja kaže da planira da pokrene sopstveni biznis i da proizvodi biorazgradive kese.

- Mislim da ću sa stečenim znanjem moći da obezedim sebi i svojoj porodici bolju budućnost. Naučila sam kako se piše biznis plan. Očekujem da ću ja biti jedna od 32 onih kojima će biti dodeljena i novčana sredstva za pokretanje posla - kaže Janjićeva.

Ovim projektom predviđeno je da se grupa korisnika, koju čine mladi do 35 godina i žene preduzetnice, podrži kroz obuku za pisanje i takmičenje za najbolji biznis plan, bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih biznis planova, kao i savete i treninge za nove privredne subjekte u ranoj fazi razvoja.

Menadžer projekta Jelena Pavlović rekla je da su polaznici u prethodna dva i po meseca prošli sve neophodne obuke za pokretanje sopstvenog biznisa.

Zamenik gradonačelnika Dragoljub Stevanović zahvalio se donatorima i istakao da je izuzetno hrabro da mladi ljudi, u teškim vremenima, pokušaju sa sopstvenim biznisom.

Projekat „Podrška razvoju privatnog sektora u južnoj i jugozapadnoj Srbiji (PSD)“, finansira USAID a sprovodi Nacionalna agencija za regionalni razvoj uz pomoć akreditovanih regionalnih razvojnih agencija Leskovac, Užice, Kraljevo i Novi Pazar.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: