USPEH ZA JUBILEJ: Vranjanci duplo na JOAKIMU

Lokalne vesti - Četvrtak 14.04.2016 - 08:26

Pozorište „Bora Stanković“ iz Vranja plasiralo se sa čak dve predstave na ovogodišnji, 52. po redu festival profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić”, koji će se u maju održati u Gračanici.

Najavni plakat za festival Najavni plakat za festival

Selektorka Milena Bogavac odabrala je predstavu „Tri sestre“ koju je režirao Trajče Gjorgievski za glavni program, dok će „Igra“, u režiji Ane Grigorović, takmičiti u specijalnom programu.

Na festival je prijavljeno ukupno 18 predstava, a pored Vranja samo će još Niš nastupiti sa dve predstave u dva takmičarska programa.
 
Glavni program otvoriće domaćin, NP Priština, svojim „Revizorom“ u režiji Maurisia Farea, ili alternativno „Razvojni put Bore Šnajdera“ u režiji Bobana Skerlića.

Ovogodišnji festival odvija se pod geslom “Od klasike do rijalitija i nazad” a u glavni program osim pomenutih plasirali su se i pozorišta iz Šapca, Kragujevca, Pirota i Užica.

U čast nagrađenih festival će zatvoriti “Analfabeta i dr”, prema tekstovima Branislava Nušića Regionalnog pozorišta u Novom Pazaru.

U specijalni program koji je takođe takmičarskog karaktera ušle su predstave iz Vranja, Niša, Lazarevca i Kraljeva.

Kancelarija za KiM će finansijski i organizaciono podržati festival “Joakim Vujić”.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: