Valentina NAJBOLJA SPORTISTKINJA Surdulice

Lokalne vesti - Petak 19.01.2018 - 11:13

Vranje - Po petnaesti put, a drugi put za redom pod okriljem i u organizaciji Sportskog Saveza Opštine Surdulica, u četvrtak uveče je u hotelu “Srbija” u Surdulici upriličena ceremonija dodele pehara i priznanja najboljima pojedincima i sportskim kolektivima u raznim kategorijama za 2017.godinu.

Najbolji sportisti Surdulice FOTO: Foto studio Najbolji sportisti Surdulice FOTO: Foto studio "Vlasta"

Titulu sportiste godine u seniorskoj konkurenciji poneo je Nikola Stevanović iz Bokserskog kluba “Srbija”, a najbolja sportistkinja u istoj kategoriji je Valentina Zareva iz Planinarskog društva “Strešer”.

Najbolja sportistkinja Surdulice kaže za OK Radio da je poseban osećaj kada sportista bude prepoznat u sopstvenom gradu i njegovi rezultati budu nagrađeni.

- Ja sam dosad dobijala brojna međunarodna i priznanja Planinarskog saveza Srbije, ali ovo je prvo ovakvo priznanje u mom rodnom gradu, zbog čega sam presrećna.

Pošto se ljudi obično vezuju za moje godine, želela bih da svima poručim da žive svoje snove i pomeraju granice sopstvenih mogućnosti i da se drže Ajnštajnove misli: “Nemojte ostariti koliko god da živite, uvek se ponašajte kao radoznalo dete pred velikom misterijom zvanom život”
– poručuje Zareva.

Valentina je do sada osvojila sve vrhove u Bugarskoj, Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji, a sa šestočlanom ekspedicijom nedavno se popela na Fudžijamu, najviši vrh Japana.

Popela se i na “krov Evrope” Elbrus, najviši vrh Kavkaza na 5.642 metara nadmorske visine.

Prema odluci surduličke stručne komisije, FK “Radnik” je najuspešniji sportski kolektiv u 2017. godini, a šef stručnog štaba surduličkih fudbalera, Simo Krunić, najuspešniji je trener.

Pehare najboljima uručili su narodni poslanik i predsednik skupštine opštine Surdulica, Novica Tončev, predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović i Vladica Nestorović, predsednik Sportskog Saveza Opštine Surdulica.

Pored priznanja za najuspešnijeg trenera i klub godine, članovi mladjeg pogona “Radnika” dobitnici su posebnih priznanja i to u kategoriji omladinaca posebno priznanje uručeno je Dušanu Arizanoviću, u kategoriji kadeta Miljanu Uroševiću, kategoriji pionira Aleksi Trajkoviću, a u kategoriji petlića Petru Slavkoviću.

Posebno priznanje uručeno je Vladanu Andjelkoviću, najmladjem laureatu, inače članu "baze" FK “Radnik”.

U kategoriji do 16 godina za najboljeg sportistu proglašen je košarkaš Željko Petković iz KK “Radnik”, a za najbolju sportistkinju Andjela Stamenković iz ŽKK “Radnik”.

Kada je reč o mlađim kategorijama, za najuspešniji klub proglašen je Odbojkaški klub “Radnik”, a Bokserskom klubu “Srbija” uručeno je priznanje za uspešan rad sa mladima i stvaranju vrhunskih takmičara i reprezentativaca.
 
Priznanje za odličan nastup u tekućoj sezoni uručeno je KK "Radnik".

Posebna priznanja uručena su i Marku Miloševiću iz SU “Belo Polje”, Marti Marinković iz RK “Radnik”, Petru Spasiću iz ŠK “Radnik”, Andjeli Marković iz ŽKK “Radnik”, Petru Stošiću iz BK “Srbija” i Miroslavu Dokmanu, Surduličaninu iz planinanrskog društva “Železničar” iz Niša.

Dobitnici posebnih priznanja su i sudije Maša Aleksić i Antonije Pehčevski, te Vladimir Mitrović, Marko Mitić, Marija Vasić, Miloš Mitić, Nemanja Nikolić i Đorđe Antić, svi iz Karate Kluba "Tanden".
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: