Vasilije i Vasilica zajedno

Lokalne vesti - Utorak 13.01.2015 - 11:34

Mesna zajednica Tulbe u Vranju i grupa građana, u utorak uveče organizuju obeležavanje Svetog Vasilija, početak Srpske Nove godine i Vasilice, tradicionalnog romskog praznika.

Mesto dešavanja: belo jagnje, centralni trg Gornje Čaršije u Vranju Mesto dešavanja: belo jagnje, centralni trg Gornje Čaršije u Vranju

Ovo je prvi put da jedna mesna zajednica organizuje bilo kakvu proslavu ova dva praznika, a nesvakidašnje u čitavoj priči je i to što će Srbi i Romi zajedno slaviti svoje praznike.

Jedan od organizatora i predsednik Saveta mesne zajednice Tulbe Saša Sentić uz kaže da su na ideju došli da slave zajedno, zbog toga  što je Romima ovo pored  Đurđevdana najznačajniji praznik.

- Planirali smo okupljanje kod spomenika Bakiji Bakiću, gde ćemo grejati rakiju i slušati trubače. Pozivamo sve Vranjance da nam se pridruže u 19:30, kada ćemo početi proslavu - kaže Sentić.

Društvo iz Gornje Čaršije planira da se kasnije spusti u centar Vranja na proslavu dočeka Srpske Nove godine, koju organizuje Grad Vranje.

To naravno, zavisi od grejane rakije, iako je najavljeno da se s njom neće preterivati, je će o bezbednosti građana brinuti redari.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: