VESELJE ZA STEČAJNOG: Prodato PZP Vranje

Lokalne vesti - Petak 16.01.2015 - 10:43

Preuzeće za puteve Vranje dobilo je novog vlasnika, drugog po redu od početka privatizacije.

Protest radnika PZP-a u glavnoj ulici u Vranju Protest radnika PZP-a u glavnoj ulici u Vranju

PZP je prodato Preduzeću za puteve Niš, koje pak ima novog vlasnika, iiz Bugarske.

PZP je već jednom prodato PZP Niš, 12. juna 2005. godine, i u tom času imalo je 635 radnika. PZP Niš tada je bilo vlasništvo „Nibens“ grupa Mila Đuraškovića, koji je pak bio ortak vlasnika „Delte“ Miroslava Miškovića.

Posle niza malverzacija i hapšenja, „Nibens“ je otišao u stečaj, njegovi vlasnici u zatvor, a PZP Vranje u propast.

PZP je od 29. marta 2012. u stečaju, a potom i u bakrot. Sada, po zakonu bi stečajni upravnik Branko Mitić morao da inkasira četiri odsto od prodaje firme.

E sad PZP je procenjen na 755 miliona dinara, a početna cena bila je upola manja. Nepoznato je po kojoj ceni je PZP prodat Bugarima, ali ako je to bila početna cena, 377,5 miliona, onda bi Mitić mogao da inkasira čak oko 130.000 evra!

Novi vlasnik postavio je i svog direktora, Predraga Spasova  (27),  diplomiranog  inženjera građevine iz Bosilegrada, koji je dužnost preuzeo 6. januara.

Na dan stupanja Spasova na dužnost Privredni sud doneo rešenje o obustavljanju stečajnog postupka, što automatski znači da je svim radnicima prestao radni odnos u firmi, a vlasnik sada odlučuje koliko će radnika da zadrži.

PZP ima ugovor o zimskom održavanju sa Putevima Srbije,, i to je sada poseban problem.

- Sada ljudi rade 24 sata neprekidno malo ih je ostalo, a imamo veliku kilometražu 1.240 kilometara, a ostalo je 216  radnika.

Sindikat je kompletno napustio preduzeće – kaže Dragan Dimitrijević, član povereništva Samostalnog sindikata putara Srbije, koji je takođe morao da ode iz firme.

Novi direktor Predrag Spasov nije bio dostupan za novinare, a tako će kako nam je rečeno biti do formiranja piar službe Preduzeća za puteve.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: