VJT: Mojsiloviću DVE GODINE ZATVORA

Lokalne vesti - Utorak 24.10.2017 - 13:36

Nekadašnji predsednik GrO Nove Srbije i narodni poslanik Radoslav Mojsilović osuđen je na dve, a službenik Komercijalne banke Jovica Milosavljević na godinu dana zatvora nepravnosnažnom presudom Višeg suda u Vranju u vezi sa nezakonitim finansijskim transakcijama preduzeća AD “Vodogradnja”.

Radoslav Mojsilović. Foto: OK Radio Radoslav Mojsilović. Foto: OK Radio

Prema navodima Višeg javnog tužilaštva u Vranju, istom presudom su optužena Anita Zdravković iz Vranja i optužena Slavica Petrović iz sela Zlatokop oslobođene od optužbe zbog nedostatka dokaza da su počinile krivična dela.

- Radoslav  Mojsilović i Jovica Milosavljević  oglašavaju se krivim što su 15. novembra 2009. godine, i to  optuženi Radoslav, obavljajući dužnost predsednika nadzornog odbora AD “Vodogradnja”  kao odgovorno lice pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4,2 miliona dinara.

Mojsilović je naložio optuženoj Aniti Zdravković da za njegove lične potrebe, po bilo kom osnovu, pripremi finansijsku dokumentaciju i podigne gotov novac sa računa preduzeća kod Komercijalne banke u Vranju i isti odnese i preda u menjačnici „SG“ u Vranju koja je vlasništvo Časlava Ilića, člana Konzorcijuma AD “Vodogradnja”, odakle će on ili neko drugo lice podići novac
- navodi se u saopštenju VJT.

Zdravkovićeva je potom „naložila blagajnici Slavici Petrović da kao odgovorno lice sačini nalog za isplatu bez broja i otišla u Komercijalnu banku u Vranju, predala dokumentaciju optuženom Jovici Milosavljeviću, koji je kao odgovorno lice u svojstvu stručnog saradnika za sredstva i trezor filijale sa blagajne banke izvršio navedenu isplatu od 4,2 miliona dinara po osnovu naloga za isplatu "Vodogradnje".

- Kao svrha isplate stajala je pozajmica radnicima sa šifrom 165, iako nalog nije pratio spisak radnika AD “Vodogradnja”, niti odluka preduzeća za ovakvu isplatu, pa je upisao drugu šifru isplate broj 182, koja se odnosi na povraćaj pozajmice za likvidnost osnivaču.

A da prethodno po računu preduzeća nije bilo uplate izvršenih na osnovu šifre 181, koja se odnosi na uplatu pozajmice osnivaču za likvidnost.

Nakon toga je preuzeti novac iz banke optužena Slavica Petrović predala u menjačnicu, bez ikavog evidentiranja novca, niti potvrde o predaji novca, na koji način je optuženi Jovica Milosavljević pomogao Mojsiloviću u izvršenju krivičnog dela zloupotreba službenog položaja odgovornog lica
- navodi se u saopštenju VJT.

Tužilaštvo dodaje da će o eventualnim žalbama stranaka u postupku na prvostepenu presudu izjašnjavaće se viša sudska instanca.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: