VLADA SRBIJE: JUMKO postaje NAMENSKO PREDUZEĆE

Lokalne vesti - Subota 03.12.2016 - 12:45

Ministar odbrane Zoran Đorđević posetio je u petak „Jumko“ u Vranju i najavio transformaciju ove kompanije u namensko preduzeće.

Jumko postaje deo državnog sistema - ministar u krugu fabrike FOTO vranje.org.rs Jumko postaje deo državnog sistema - ministar u krugu fabrike FOTO vranje.org.rs

Ministarstvo odbrane ima velikih planova za fabriku „Jumko“, a cilj je ne samo oporavak ove firme nego i pospešivanje privrede na jugu Srbije, rekao je tom prilikom ministar Đorđević.

- U narednom periodu očekuje nas restruktuiranje i osnivanje jednog novog preduzeća koje će se zvati „Jumko - namenska“.

Ministarstvo odbrane će napraviti plan restruktuiranja i imaćemo novu kompaniju koja će pozitivno poslovati i davati podsticaj privredi ovde u Vranju - najavio je ministar odbrane.

On je istakao je i da će se videti kako i na koji način će „Jumko“ da izrađuje uniforme ne samo za Ministarstvo odbrane već i za Ministarstvo unutrašnjih poslova, te da poboljša svoj izvoz.

Ministarstvo odbrane je u periodu od 2010. do 2016. godine sa privrednim društvom „Jumko“ zaključilo više ugovora u vrednosti većoj od 2,1 milijarde dinara za nabavku oko 50.200 kompleta maskirne uniforme M-10 i više od 32.000 komada pojedinačnih delova opreme iz navedenog kompleta – vojničkih maskirnih kombinezona, letnjih vojničkih maskirnih pantalona i drugo.

U narednoj godini planirana je nabavka kompleta maskirne vojničke uniforme M-10, letnjih vojničkih maskirnih pantalona M-12 i izrada nultih serija modularnih vojničkih ranaca i delova letnje terenske uniforme.

Takođe, „Jumko“ izrađuje i isporučuje specijalnu odeću i za strane policije i armije.

Najbolji rezultati u izvozu su postignuti na nemačkom, austrijskom i holandskom tržištu, za čije potrebe je „Jumko“ u dosadašnjem periodu izrađivao i isporučivao različite vrste vojničkih uniformi, prenosi sajt Vlade Srbije.

Sastanku u „Jumku“ prisustvovali su i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković, narodni poslanik Slaviša Bulatović, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, predstavnici Uprave za opštu logistiku i Vojnotehničkog instituta.
 

OK RADIO, E-kapija

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: