Vojska SAD najznačajniji partner Vojsci Srbije

Lokalne vesti - Ponedeljak 18.04.2016 - 14:03

Vranje – Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić, obišli su pripadnike srpske i američke vojske na zajedničkoj obuci na poligonima „Borovac“ i “Vrtogoš“ kod Bujanovca.

Ambasador Skat i general Draganić u obilasku jedinica; Foto: D. Ristić Ambasador Skat i general Draganić u obilasku jedinica; Foto: D. Ristić

Cilj obuke koju su izvodile inžinjerijske jedinice Evropske komande Vojske SAD i Vojske Srbije je osposobljavanje pripadnika naše vojske za učešće u mirovnim operacijama.

 

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat je izrazio zadovoljstvo zajedničkom akcijom američke i srpske vojske i najavio donaciju Vojsci Srbije.

 

- Obuka koju za pripadnike Vojske Srbije vrše američki vojnici se izvodi na američkim mašinama, koje ćemo na kraju mi donirati srpskoj vojsci.

 

Srpska vojska je i na ovoj obuci pokazala svoj profesionalizam i mi smo ponosni na naše partnerstvo.

 

Vojska SAD je najaktivniji partner Vojsci Srbije i to u tri puta većoj meri nego bilo koja armija na svetu – istakao je ambasador Skat.

General-potpukovnik Jovica Draganić je izjavio da veoma zadovoljan ostvarenim rezultatima, kao i da je ostvaren i drugi cilj ove obuke.

 

- Pored osposobljavanja pripadnika naše vojske, izvršeno je i infrastrukturno uređenje strelišta „Vrtogoš“, kao i poligona i strelišta na bazi “Jug“.

 

Inače, bazu „Jug“ opremamo i uređujemo zahvaljujući pomoći SAD, pri kraju smo tog projekta i ona će postati značajan elemenat za razmeštaj i organizaciju Vojske Srbije i, s druge strane, organizaciju međunarodnih vežbi – rekao je general Draganić.

 

Ukupna vrednost pet inžinjerijskih mašina i dva motorna vozila koje će biti donirane Vojsci Srbije iznosi više od dva miliona dolara.

 

One će biti angažovane u neborbenim inžinjeriskim jedinicama Vojske Srbije i biće korišćene u eventualnim budućim mirovnim misijama.

 

    

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: