Vranjanac pobednik ŠKEMBIJADE

Lokalne vesti - Ponedeljak 29.08.2016 - 11:14

Vranje - Stanojko Ilić Čiko, ugostitelj iz Vranja, pobednik je kulinarskog takmičenja „Škembijada“, koja je po deveti put održana u selu Krševica kod Bujanovca.

Pobednici, za uspomenu FOTO FB Pobednici, za uspomenu FOTO FB

Njemu su uručene diplome za osvojena prva mesta u dve kategorije, spremanje čorbe i specijaliteta od škembića.

Drugo mesto u  spremanju škembe čorbe  pripalo je takmičarima Joci i Mikiju iz Vranja, a treće ekipi vranjskog PK “Železničar”.

Drugo mesto u spremanju specijaliteta od škembića pripalo je Slobodanu Novkoviću iz Vladičinog Hana, dok su trećeplasirani bili takmičari “SPID Železničara” iz Vranja.

Na "Škembijdi" se takmičilo 20 - tak kulinara u pravljenju škembe čorbi, đuveča sa škembićima i ostalih đakonija od ove juneće iznutrice.

Organizator ovogodišnje manifestacije je MZ Krševica, Udruženje za očuvanje sela “Škembijada” Kale-Krševica i  Turističke organizacija Bujanovac.

Manifestaciji je prisustvovalo preko 1.000 ljudi iz Bujanovca i okoline, Vranja i ostalih mesta sa juga Srbije.

Specijaliteti od škembića na Balkan su stigli sa Turcima, a danas su čuveni gurmanluk južne Srbije, Makedonije, Kosova i Metohije.

Pored čorbe od škembeta u Krševici se spremaju i pečeni šerdani, jelo od creva i džigerica, škembići pod sačem i glava u škembetu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: