Vranjanci osvojili GRAN PRI na gostujućem terenu

Lokalne vesti - Sreda 18.10.2017 - 10:18

Komad pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja "Tri sestre", Antona Pavloviča Čehova, u režiji Trajčeta Gjorgieva, osvojio je Gran pri za najbolju predstavu na 34. međunarodnom pozorišnom festivalu u Lipecku u Rusiji.

Vranjanci bolji od Rusa: Gran pri festivala u Lipecku FOTO: Pozorište Vranjanci bolji od Rusa: Gran pri festivala u Lipecku FOTO: Pozorište

Radi se o festivalu drama po klasičnim književnim delima na kojem je, pored predstave Vranjanaca, učestvovalo još devet predstava teatara iz Rusije i Nemačke.

Vest da su Vranjanci sa klasičnim komadom ruske književnosti pobedili na gostujućem terenu je došla van svih očekivanja, kaže umetnički rukovodilac pozorišta “Bora Stanković”, Bojan Jovanović.

- Ne mogu da kažem da smo očekivali bilo kakvu nagradu, s obzirom na činjenicu da su u konkurenciji bila pozorišta iz Moskve, Sankt Peterburga i ostatka Rusije.

S druge strane, reakcije publike i kritike na naše izvođenje su bile jako dobre.


Mi smo bili zadovoljni i pored velikog umora zbog jako dugog puta koji smo prešli.

Nakon vesti o nagradi cela naša ekipa je jako srećna i motivisana da krene dalje
– kaže Jovanović.

Nakon nastupa u Lipecku, Vranjanci su dobili nezvaničnu ponudu da predstava “Tri sestre” bude odigrana naredne godine na još jednom festivalu u Rusiji, ali će se više o tome znati u budućem periodu.

Prethodno gostovanje pozorišta “Bora Stanković” u Rusiji bilo je 2010. godine sa takođe Čehovljevim komadom “Paviljon broj šest”, kada je na festivalu “Zlatni vitez” u Moskvi osvojilo dve nagrade.

“Tri sestre” su premijerno odigrane oktobra 2015. godine i pobrale su uspeh na prošlogodišnjem festivalu “Joakim Vujić", gde je osvojena nagrada za najbolje glumačko ostvarenje.

U predstavi igra čitav glumački ansambl pozorišta “Bora Stanković”, a reditelj je gost iz Skoplja, Trajče Gjorgijev.

Odlazak vranjskog pozorišta na festival u Lipecku sufinasiralo je putem projekta, Ministarstvo kulture Srbije.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: