Vranjanka, osveženje u svetu visoke mode

Lokalne vesti - Nedelja 30.03.2014 - 10:58

Talentovana modna dizajnerka Milica Pavlović (28 ) iz Vranja svet mode osvaja odevnim konstrukcijama od lanaca, odnosno “nakitom koji se odeva”.

Pavlović Pavlović

Originalnost njenih kreacija zapažena je i na prestižnim modnim revijama u Beogradu.

Milica je prošle godine učestvovala na beogradskoj nedelji mode.

- Na 34. Belgrade Fashion week,  u okviru Modnih vinjeta moj rad je ocenjen kao "savršeno uklopljen komercijalni segment sa efektima visoke mode”.

Rad je dobio odlične ocene poznavalaca mode, a priča o tome objavljena je i na TV Prva – kaže Milica.

Pavlovićeva osnovno umetničko obrazovanje započinje u Beogradu na Visokoj tekstilnoj strukovnoj školi za dizajn, tehnologiju i menadžment, a  nastavlja  na  Fakultetu za umetnost i dizajn, na odseku savremeno odevanje na Megatrend univerzitetu.

Tu završava i master studije iz modnog dizajna,  “mini kolekcijom odeće od lanaca”, koja se istovremeno može smatrati i glomaznim nakitom za telo.

Pavlovićeva kaže da njen susret sa modnim revijama počinje u srednjoj školi.

Tada je kao gimnazijalka učestvovala na konkursu časopisa “Nada” podd imenom  '' Deset najboljih dizajnera''.

Od  mnoštvo učesnika koji su aplicirali, Milica je sa još devetoro talentovanih mladih ljudi dobila istoimeno priznanje.

- Prvi put sam konkurisala na nečemu i dobila! Nije me interesovala ni reputacija ni imidž tog časopisa, samo lični izazov i pružanje maksimuma u stvarima koje volim i koje me čine sretnom.  

Megalomana i pasioniranog ljubitelja slobode, ovaj događaj  je prodrmao i usmerio ka modi, odnosno ustoličio moj status bivstvovanja u umetnosti – kaže Milica.

Pavlovićeva je izabrala kako sama kaže “jednu od najtežih, istovremeno i najlepših realnosti, umetničku stvarnost”.

- Ona za mene počinje i pre mog rođenja, u majčinom stomaku sa zvukom džeza koji su dopirali sa očevih ogromnih zvučnika.

Dalje upijanje I razvijanje umetničke stvarnosti nastavljam, paralelno, sa osnovnom školom, u ”rudniku zlata”, u ŠAF- u, pod dirigentskom palicom velikog pedagoga, učitelja i animatora, Miroslava Mikija Simonovića  –  priseća se Milica.

Za nju je kaže trend samo alatka u modi, detalj u stilu.

- Trend je trenutak, stil je večnost.  Pre svih trendova nastao je čovek, sav autentičan, i fizicki i psihicki, u masi identičnih simbola.

Bitnija stvar od trenda jeste ljudsko zadovoljno srce, duševni mir. Neka to bude večni trend. Amin!

Bez ešarpe duhovnog mira i ekskluzivni komad na telu eminentne žene pretvara se u bezvredonosno platno – objašnjava ova mlada kreatorka.

Tatjana Stamenković

 

              

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: