Vranje dobija GIS - novi informacioni sistem

Lokalne vesti - Ponedeljak 30.11.2015 - 09:59

Evropski PROGRES sufinansirao je još jedan veliki projekt u Vranju, uspostavljajnje elektronskog geografsko informacionog sistema.

Sa ranijih predstavljanja GIS-a u Vranju FOTO OK RADIO Sa ranijih predstavljanja GIS-a u Vranju FOTO OK RADIO

Ugovor o tome potpisali su gradonačelnik  Vranja Zoran Antić i predstavnici PROGRES-a. ugovor je vredan 101.000 evra, a Grad će od te sume morati da  obezbedi oko 10 odsto.

Uspotavljanje GIS-a značajno je za jačanje IT kapaciteta,  održivo upravljanje infrastrukturom, efikasnije izdavanje građevinskih dozvola, promovisanje atraktivnih investicionih lokacija, veća transparentnost u radu...

- Ovo je još jedan od suštinski važnih projekata koje je podržao Evropski PROGRES, i predstavlja svojevrsni nastavak uspešno realizovanih projekata u saradnji sa pomenutim programom - rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, Vranje ima nameru za napravi nove organizacione jedinice, po principu “ONE STOP SHOP”, poput Jedinstvenog šaltera za podršku biznisu i izdavanje građevinskih dozvola.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: