Vranje dobija modernu JAVNU RASVETU

Lokalne vesti - Nedelja 23.10.2016 - 23:15

Projekat rekonstrukcije i modernizacije javne rasvete u Vranju je pri kraju i u narednih mesec dana bi trebalo očekivati kompletiranje tenderske dokumentacije i raspisivanje javne nabavke.

Planirana ozbiljna ušteda na javnoj rasveti FOTO D. Ristić/OK Radio Planirana ozbiljna ušteda na javnoj rasveti FOTO D. Ristić/OK Radio

Vranje sa okolinom bi trebalo uskoro da dobije modernu, efikasnu i jeftinu javnu rasvetu, a finalizaciju ovog dugogodišnjeg projekta bi trebalo očekivati uskoro, kaže za OK Radio gradski većnik za infrastrukturu Marjan Stanković.

- Trenutno radimo na dopunama oko vrste svetiljki, jer planiramo da napravimo kombinaciju živinih sijalica visokog pritiska sa LED sijalicama koje će biti raspoređene u užem centru grada – navodi Stanković.

Prema njegovim rečima, ova kombinacija se pravi da bi se našao balans između troškova i planirane uštede u potrošnji energije.

- Ušteda električne energije kod LED rasvete je i do 70 odsto, a kod živinih sijalica visokog pritiska od 15 do 30 odsto.

Međutim, LED svetiljke su skuplje, pa zbog toga radimo na tome koje će gde biti raspoređene
– pojašnjava većnik.


Javna rasveta će biti promenjena na čitavoj teritoriji grada, dakle i u okolnim selima.

- Projekat uključuje oko 4.700 svetiljki, od čega je jedan broj zamenjen pre par godina, tako da će one biti ispitane i zamenjene po potrebi – navodi Stanković.

Predstojeći tender će biti raspisan za nabavku i ugradnju tih svetiljki, a procena vrednosti se kreće otprilike oko cifre od 60 miliona dinara.

- Ovaj projekat je već dugo u pripremi, jer je stručni konsultant imao  primedbi na tendersku dokumentaciju koja je već bila spremljena.

Kako će projekat biti realizovan u formi javno – privatnog partnerstva, moramo da ispoštujemo nove propise koji su nedavno usvojeni zbog usklađivanja sa pravilima Evropske Unije
– objašnjava Marjan Stanković.

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: