Vranje ima 140 legalna MONTAŽNA OBJEKTA

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.02.2017 - 11:43

Gradska uprava Vranja ove godine kasni sa donošenjem rešenja za postavljanje montažnih objekata na javnim površinama usled likvidacije Direkcije za izgradnju.

Kiosci u Vranju na svakom uglu FOTO OK Radio Kiosci u Vranju na svakom uglu FOTO OK Radio

Prema rečima načelnika Sekreterijata za inspekcijske poslove Bobana Antanasijevića, pripadnici ove službe su svakodnevno aktivni na terenu i upozoravaju vlasnike na obavezu podnošenja zahteva za zauzeće javnih površina.

- Do sada imamo oko 140 podnetih zahteva, što je znatno više nego u prethodnom periodu, imajući u vidu da je tokom cele prošle godine tih zahteva bilo 87.

Međutim, došlo je do zastoja u Gradskoj upravi oko izdavanja rešenja, tako da trenutno ne pišemo ni kazne
– kaže Antanasijević.

Zamenik načelnika Gradske uprave Stojanče Bogdanović kaže da su nastali problemi pravne prirode, usled likvidacije Direkcije za izgradnju.

- Mi ćemo nove zahteve za montažne objekte i kioske rešavati po novoj odluci koja bi trebalo vrlo skoro da bude doneta, verovatno početkom marta.

Više neće biti potpisivani ugovori o zakupu, koje su vlasnici sklapali sa Direkcijom, već će se obaveze izmirivati u vidu komunalne takse, kao što je to praksa u jednom broju gradova u Srbiji.

Time će i procedura biti pojednostavljena, a naplatu, koja se vrši po poreskom postupku, će pratiti Poreska uprava
– navodi Bogdanović.

Gradske vlasti nameravaju da novim pravilnikom objedine pravila zakupa za sve objekte na javnim površinama, što do sada nije bio slučaj.

Pre izvesnog vremena, izvršena je i promena pravilnika koje se odnose na frižidere i rashladne vitrine u sklopu ugostiteljskih objekata, kojima je do sada bilo dozvoljeno da budu na javnim površinama tokom šest meseci.

- Veliki broj preduzetnika rashladne uređaje drži tokom cele godine, pa im je ovim izmenama to i omogućeno uz plaćanje zakupa, što će povećati prihod u gradskoj kasi – kaže gradski većnik za turizam Mića Mladenović.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: