Vranje obeležava Svetski dan Roma

Lokalne vesti - Ponedeljak 07.04.2014 - 10:36

Grad Vranje povodom 8. aprila Svetskog dana Roma organizuje brojne aktivnosti.

U naselju Ogoš u gradskoj opštini Vranjska Banja u utorak će Centar za prevenciju Zdravstvenog centra u saradnji sa Društvom za borbu protiv dijabetesa i Crvenim krstom organizovati besplatne preventivne preglede i podelu letaka.

 U Centru za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju u 10 sati biće odigrana predstava u organizaciji NVO ,,Pozitiv".

Aambulanta ,,Medis" u selu Pavlovac pružiće besplatne preventivne preglede.

Tačno u podne ispred zgrade Pošte kreće defile učesnika u narodnim nošnjama do Trga Staniše Stošića, gde će se obratiti gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Predviđeni su  nastupi  trubačkog orkestra  Milana Mladenovića, GKUD ,,Sevdah" i polaznika Predškolske ustanove ,,Naše dete".

Na istom mestu biće održana i promocija ,,Konvencija Saveta Evrope protiv nasilja nad ženama" u organizaciji SOS telefona i Odbora za ljudska prava.

 U Galeriji Narodnog univerziteta biće priređeno nekoliko događaja.

Najpre je planirana  promocija romskog književnog stvaralaštva, izvođenje predstave u organizaciji NVO ,,Generator" i projekcija filma ,,Ljubav napokon" u organizaciji  NVO,,NEXUS".

U 20 sati na platou ispred spomenika Bakiji Bakić u Gornjoj čaršiji nastupiće trubački orkestar Milana Mladenovića i bend ,,Crne mambe".

 Organizatori programa obeležavanja 8.aprila Svetskog dana Roma su Grad Vranje, Kancelarija za zaštitu i ostvarivanje ličnih i kolektivnih prava romske nacionalne manjine i NVO ,,Generator".

Program obeležavanja  Svetskog dana Roma podržalo je nekoliko organizacija i preduzeća.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: