Vranje ostaje u granicama dozvoljenog zaduženja

Lokalne vesti - Sreda 02.04.2014 - 14:20

Grad Vranje zadužiće se za 197 miliona dinara za kapitalna ulaganja i druge investicione projekte, odlučilo je Gradsko veće na svojoj 77. sednici.

Sa sednice Gradskog veća Sa sednice Gradskog veća

Ova suma, prema tumačenjima vlasti, znatno je manja od dozvoljenog limita Ministarstva finansija koji za Vranje iznosi 744 miliona dinara.

Na istoj sednici je i Maja Jović, dosadašnji načelnik Službe za javne nabavke izabrana za novu zamenicu načelnika gradske uprave.

Iz veoma obimnog dnevnog reda od stotinak tačaka izdvaja se priča o Apoteci, jedinoj  javnoj ustanovi kojoj Gradsko veće nije usvojilo izveštaj o radu za 2013. godinu.

Izveštaj Apoteke je odbijen jer većnici, kako je naglašeno, nisu iz priloženog mogli da vide ostvarenu dobit kao ni jasnu finansijsku situaciju u ovoj ustanovi.

Usvojen je i Nacrt Odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije poslovno - proizvodne zone  Ribince 1, koja će biti slične površine onoj u Bunuševcu.

Branimir Stojančić, portparol Gradskog veća najavio je postavljanje novih aparata za merenje buke u gradu i to obrazložio time da od 53 mernih objekata samo tri nisu prelazila dozvoljenu granicu.

Članovi Veća usvojili su i tekst konkursa za projekte u oblasti javnog informisanja za 2014. godinu, kao i o imenovanju Komisije za dodelu sredstava za projekte iz oblasti kulture i umetnosti.

Sednica će biti nastavljena u četvrtak, jer zbog obimnog dnevnog reda nije mogla biti održana u jednom danu.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: