Vranje ponovo ima svoju MEČKU!

Lokalne vesti - Četvrtak 24.09.2015 - 13:53

Premijera predstave "Mečka" biće održana u petak u sali Doma vojske u Vranju, najavili su organizatori.

"Optimisti" još jednom u akciji FOTO "Optimisti"

Reditelj predstave je glumac Dragan Živković Durge, koji je uradio i adaptaciju komada, napisanog još 1925. godine, perom vranjskog glumca Andre Popovića Daskala.

- U praizvedbi, tridesetih godina prošlog veka, komad je na sceni vranjskog pozorišta odigran svega nekoliko puta pod naslovom "Lovačko nasedanije".

Mnogo više uspeha ova šaljiva lovačka priča, u tri čina, imala je 1997. godine u režiji glumca Saše Stojkovića i u produkciji pozorišta "Bora Stanković" pod nazivom "Živa mečka" - kaže se u najavi predstave.  

Treću režiju potpisuje glumac pozorišta "Bora Stanković" Dragan Živković Durge, koji je i igrao u predstavi "Živa mečka".

Ovaj put u pitanju je samostalni projekat glumačke trupe "Optimisti", u produkciji Petra Milosavljevića, koji ujedno i igra u predstavi.

- U komadu osim Milosavljevića igra još osmoro glumaca, sa kojima je reditelj predstave već sarađivao, na snimanju filma "Gde je tu pravda" i u predstavi "Pevci".

Komedija "Mečka" je ujedno i pokušaj da se novim sadržajem obogati vranjska amaterska pozorišna scena, i da se pruži podstrek svim mladim, darovitim ljudima, koji žele da rade i stvaraju u Vranju - kaže Živković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: