Vranje se hvata u koštac sa ZMIJAMA

Lokalne vesti - Sreda 13.07.2016 - 14:25

Grad će izdvojiti 50.000 dinara za hvatanje i dislociranje zmija i drugih gmizavaca na teritoriji Vranja, za šta će biti angažovan najpovoljniji ponuđač na tenderu, odlučili su gradski većnici po hitnom postupku.

Gradsko veće Vranja na delu FOTO D. Ristić/OK Radio Gradsko veće Vranja na delu FOTO D. Ristić/OK Radio

Ovakva odluka doneta je na 5. sednici Veća, održanoj u sredu, a na predlog Sekreterijata za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine, rekla je portparol veća Zorica Jović.

Grad će iz budžetskih rezervi izdvojiti i 50.000 dinara za sufinansiranje regate „Tužna Morava“, koju od 17. do 26. jula organizuje Odred izviđača „Zavičaj 1093“ Vranje.

- Regata će proći tokom Južne Morave od Bujanovca do Varvarina, a cilj ovog projekta je skrining obale i vodotoka reke u najsuvljem periodu – najavila je većnica.

Ona je najavila i izdvajanje novca za registraciju turističkog vozića u Vranjskoj Banji.

Grad Vranje će podržati i učešće vranjskog Doma zdravlja na konkursu Ministarstva finansija.

Projekat se odnosi na izgradnju lifta za centralni deo Doma zdravlja.

- Ukoliko projekat bude prihvaćen, Grad će ga podržati sa 10 odsto od ukupne vrednost koja iznosi 66.000 evra.

Ovaj lift bi bio povezan sa svim spratovima Doma zdravlja, što bi bilo veoma značajno za nemoćne i obolele, kao i lica sa posebnim potrebama
– objašnjava  Zorica Jović.

Većnici su doneli odluku o obrazovanju Saveta za upravljanje migracijama i trajna rešenja za izbegla i raseljena lica, kojim će predsedavati Gradimir Jovanović, zamenik predsednika Skupštine grada.

Na sednici Veća usvojen je i pravilnik o kriterijumima i postupku dodele budžetskih sredstava za projekte udruženja u oblasti društvenog i humanitarnog rada, kao i pravilnik o radu komisije koja će se baviti ovim pitanjima.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: