Vranje: VIŠEMILIONSKA PRONEVERA u poreskoj administraciji

Lokalne vesti - Četvrtak 14.09.2017 - 12:14

U odeljenju Lokalne poreske administracije Gradske uprave Vranja otkrivena je višemilionska pronevera, koju istražuje policija i inspektori za borbu protiv privrednog kriminala.

Gradsko rukovodstvo spremno da sarađuje u istrazi FOTO: D. Ristić/OK Radio Gradsko rukovodstvo spremno da sarađuje u istrazi FOTO: D. Ristić/OK Radio

Policija i inspektori su u sredu oduzeli službenu evidenciju i jedan kompjuter sa podacima zbog sumnje da su izvršene nezakonite radnje.

U toku je tužilačka istraga i gradsko rukovodstvo je spremno da pruži punu podršku i saradnju u toku istrage, rekao je načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.

- Grad je spreman da se obračuna sa kriminalom i korupcijom, posebno tamo kada su u pitanju budžetska sredstva, odnosno novac građana – rekao je Aritonović.

Načelnik je rekao da je akcija izvršena po službenoj dužnosti, na osnovu saznanja Višeg javnog tužilaštva.

- Za sada niko od lica iz Gradske uprave nije lišen slobode, niti je bilo policijskog zadržavanja ili određivanja pritvora – rekao je Aritonović.

Zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić je rekao da postoji osnov sumnje da su jedan ili više radnika Lokalne poreske administracije, oštetili lokalni budžet za višemilionski iznos.

- Da li je i koliko oštećen, pokazaće istraga, ali ćemo mi formirati posebnu komisiju koja će asistirati policiji i inspektorima privrednog kriminala.

Postoji pretpostavka da se pronevera vršila u dužem vremenskom periodu po istom mehanizmu, ali o tome ne možemo da govorimo kako ne bi bila ugrožena istraga po nalogu Višeg javnog tužilaštva.

Ovo je pravi primer da ova vlast zaista želi da se bori protiv kriminala i korupcije i da niko nije iznad zakona i zakonskih normi
– rekao je Antić.

Kada budu okončane istražne radnje, biće poznato više detalja i da li će biti podignute optužnice.
 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: