VRANJE: Za šetalište oko 93 miliona

Lokalne vesti - Četvrtak 06.08.2015 - 12:19

Za prvih deset dana rada na šetalištu u centru Vranja „Vodovod“ je uspeo da odradi skoro polovinu planirane trase.

Plan budućeg šetališta u Vranju Plan budućeg šetališta u Vranju

Ulica koja se rekonstruiše, od Robne kuće do Direkcije, dugačka je oko 180 metara, a „Vodovod“ je već stigao do osamdesetog metra.

- Posao će možda biti završen i pre roka, za 30 dana. Tamo u dve  smene radi oko 40 ljudi, radimo glavni cevovod, koji će voditi do Sarajine, da sve bude spremno kad krenemo Bore Stankovića.

Do sada smo završili 40 od 86 metara kanalizacije - kratko raportira direktor „Vodovoda“ Krsta Janjić.

„Vodovod“ će od ovog posla inkasirati oko 11,4 miliona dinara, što je, naravno, samo deo troškova.

Celokupna rekonstrukcija šetališta, dugačkog nešto više od 180 metara, koji pokrivaju oko 3.700 kvadrata prostora koštaće oko 93,4 miliona dinara, ili oko 25.000  dinara, ili 200 evra, po kvadratu.

Nije mnogo, nema tu govora, ako se ne računa parametar da dužni metar rekonstrukcije košta oko pola miliona dinara, ili oko 4.000 evra po metru.

Optimista je i gradonačelnik Antić, koji samo napominje da je čitava priča deo kompletnog sređivanja grada od Autobuske stanice do ulice Kralja Milana (od opštine do Amama), koja je na redu sledeće godine.

- Ovo nema veze ni sa kakvim izborima, jer je reč o projektu iz 2010. godine. Sve ide po redovnom planu za 2015. godinu. Sve je usvojeno od strane Skupštine, ništa ne krijemo, sve je javno prezentovano - kaže Antić.


 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: