Vranjska MEDICINSKA u vrhu srpskih želja

Lokalne vesti - Sreda 05.07.2017 - 10:56

Medicinska škola “Dr Izabel Emsli Haton” u Vranju našla se među tri najpoželjnije škole u Srbiji u ovogodišnjem upisnom roku.

Medicinska treća po težini upisa u Srbiji FOTO OK Radio Medicinska treća po težini upisa u Srbiji FOTO OK Radio

U čitavoj Srbiji samo je novosadsku Gimnaziju “Jovan Jovanović Zmaj” i Treću beogradsku bilo teže upisati od Medicinske škole u Vranju.

Učenici koji su želeli da upišu smer medicinska sestra u ovoj školi morali su da imaju najmanje 96,75 bodova, što je veća granica nego za većinu gimnazija u Srbiji.

Gordana Jovanović, direktorka Medicinske škole, podseća da je interesovanje za ovu školu godinama unazad veliko.

- Naši đaci imaju odličan prolaz na fakultetima i lako nalaze posao, nakon srednje škole.

Imamo odličnu praktičnu nastavu i stručni kadar, u školi postoje odlični uslovi za rad, postoji kodeks ponašanja, što je sve veoma bitno kada neko odlučuje koju će školu upisati.

Svi smerovi se uvek popune, a najtraženiji su medicinska sestra - tehničar i farmaceutskih tehničar - navodi Jovanovićeva.

Ove godine upisano je 120 učenika u četiri odeljenja, a interesovanje je bilo toliko veliko da je  su mogla da budu otvorena još dva odeljenja.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: