Vranju DVA od 200 prosvetnih SAVETNIKA

Lokalne vesti - Utorak 24.01.2017 - 13:03

Po odluci ministarstva prosvete, Vranje je dobilo dva prosvetna savetnika, novo zanimanje koje će praktično biti supervizor školskim nadzornicima, ali i prosvetnim radnicima.

Vranjske škole dobijaju nove supervizore FOTO OK Radio Vranjske škole dobijaju nove supervizore FOTO OK Radio

Na konkurs ministarstva od sredine novembra prošle godine javilo se oko 1.400 kandidata, a prošlo je njih 200, najbolji među najboljima, kako se kaže u saopštenju Vlade.

Iz Vranja je uslove konkursa zadovoljilo samo dvoje ljudi, i to oboje iz Ekonomske, profesor francuskog Goran Bandović i profesor ekonomije Sreten Jović.

Dok je Jović nepoznat široj javnosti, Bandović je poznat kao doskorašnji direktor O.Š. „J.J. Zmaj“ u Vranju.

Vranje je grad sa najmanje savetnika, jer su gradovi slične veličine, kao Leskovac, Valjevo ili Kraljevo dobili višestruko veći broj savetnika za svoje školske uprave.

Ništa bolja nije ni situacija u okrugu, jer je sa juga Srbije izabrano samo dva savetnika, i to matematičar Saško Nikolić iz Vladičinog Hana i geografičar Sami Aguiši iz Preševa.  

- Izabranim spoljnim saradnicima predstoji obavezna tronedeljna on-lajn obuka čiji je nosilac Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, nakon koje će biti angažovani za aktivnosti u kojima pokazuju najbolje rezultate, a prema potrebama prosvetnih savetnika i spoljašnjih evaluatora - kaže se u saopštenju ministarstva.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: