Vranju nedostaju stručni kadrovi

Lokalne vesti - Nedelja 22.02.2015 - 11:30

Iako ima bbroj radnika na gornjoj granici dozvoljenog, Vranju nedostaje tridesetak kvalifikovanih stručnjaka, pre svega pravnici, ekonomisti i inženjeri tehnike sa radnim iskustvom.

Vranju nedostaje 30 stručnjakaa raznih profila Vranju nedostaje 30 stručnjakaa raznih profila

Prema rečima gradonačelnika Zorana Antića suština problema je što je došlo do prirodnog odliva zbog odlaska u penziju kadrova iz pomenutih zanimanja, ali i kvalifikacione strukture.

Potrebu za kadrovima tog profila prema Antićevim rečima nema samo Gradska uprava već  i javna preduzeća.

- Pričamo o nečemu što je planska potreba kadrova u narednom periodu. Mi sada imamo problem da koju god odluku donesemo o sistematizaciji radnih mesta mi ne možemo nikoga da primimo zato što smo ograničeni zabranom prijema novih radnika.

Sada imamo problem blokade poslova. Ne možemo ni da raspišemo konkurs, niti možemo nekoga da primimo ko god ode u penziju on zatvara radno mesto gomilaju se problemi i poslovi  koje ne možemo sukcesivno da rešavamo – kaže Antić.

Antić kaže da se radi o ozbiljnom problemu o kome će se razgovarati i sa sindikatima.

- Kada budemo radili kolektivne ugovore na nivou grada videćemo šta je najcelishodnija potreba grada i u kom obimu, da bi smo napravili efikasnu lokalnu administraciju.

Sutra će neko drugi biti gradonačelnik, ali i tada će grad morati da ima efikasnu lokalnu administraciju, to je jedno od ključnih pitanja koje moramo u narednom periodu da rešimo.

Trenutno je potrebno desetak dobro obučenih pravnika sa položenim pravosudnim i državnim ispitom, desetak ekonomista sa državnim fakultetima sa iskustvom u računovodstvu i knjigovodstvu.

Nedostaju nam inženjeri saobraćajne struke, hidrogradnje, elektroinženjeri, građevinci, arhitekte, urbanisti prostorni planeri, geodete – napominje Antić.

Prema Antićevim rečima to su  potrebe grada koji ima 85.000 stanovnika i ima 865 kvadratnih kilometara teritorije, a ne kako je rekao potrebe gradonačelnika, ili bilo koje političke opcije.

On je najavio izmenu odluke o organizaciji Gradske uprave sistematizacijom  radnih mesta kako bi došlo do prelivanja kadrova iz službi gde ima viška u oblast sa više poslova, a manje radno angažovanih.

- Kvalifikovanih pravnika i ekonomista kakvi su nama potrebni nema  ni na evidenciji NSZ. Trebaju nam visokoškolci sa državnim ispitom, licencom i radnim iskustvom od najmanje dve godine - kaže na kraju Antić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: