Vreli NOVEMBAR u vranjskom septembru

Lokalne vesti - Nedelja 04.09.2016 - 13:20

Grupa „Novembar“ iz Niša započela je u subotu 3. septembra svoju jesenju turneju izvanrednim koncertom u Vranju, u klubu OKCE.

Kosta i ekipa pred vranjskom publikom u klubu OKCE; FOTO: D. Ristić/OK Radio Kosta i ekipa pred vranjskom publikom u klubu OKCE; FOTO: D. Ristić/OK Radio

Ovo rokenrol veče u Vranju otvorio je mladi surdulički sastav „Impact“, koji je odsvirao svoj izbor nekoliko velikih hitova, pretežno iz osamdesetih godina.

Nakon njih, nastupio je bend „Balkan Revival“ iz Vlasotinca sa setom autorskih pesama.

Energični i glasni, Vlasotinčani su dobro zagrejali publiku za ono što će uslediti.

A usledilo je nešto više od sto minuta visokonaponskog punk rock zvuka, koji „Novembar“ praši već više od dvadeset godina.

Od prvog takta pa sve do bisa, Nišlije su sigurno i uigrano prošli kroz presek svog muzičkog opusa, pokazujući da su, gotovo bez premca, najžešći bend južne Srbije.

Od prapočetaka sastava, kada su u Zagrebu svirali kao „Studeni studeni“, pa sve do novih, neobjavljenih pesama, „Novembar“ sledi svoju prepoznatljivu autorsku nit.

Svoje sjajne trominutne pesme, Nišlije isporučuju bez suvišnih detalja, uz odličan balans energije i emocije.

Britke rifove gitarističke sekcije smenjuju moćni refreni, otpevani karakterističnim Kostinim vokalom, sve uz pomoć tutnjajuće ritam sekcije.

Čak i kada sviraju obrade (Fleke, Kud Idijoti, KBO!), „Novembar“ ih momentalno pretvaraju u svoje klasike, na zadovoljstvo publike.

Iako set listu od tridesetak pesama smatra „možda malo predugačkom“, Kosta je bio vrlo zadovoljan koncertom.

- Mi nikad nismo svirali u Vranju i bilo je malo iznenađujuće. Ovo je nama bila nepoznata teritorija, ali mi se jako sviđa Vranje i koncert je bio super.

Nastavljamo turneju i do Nove godine nas očekuje još jedno sedamnaest koncerata na kojima u Srbiji sviramo u gradovima gde do sada nismo nastupali.

Dogodine nastavljamo na poznatom terenu, pa idemo u Bosnu i Crnu Goru
– kaže Kosta.

„Novembar“ istovremeno priprema dva nova studijska albuma, koji bi trebalo da se pojave naredne godine.

- Jedan će biti album na kome peva devet gostujućih pevača, tu će biti Pero Lovšin iz „Pankrta“, Cane, Nikola Vranjković, Golub iz „Goblina“ i još neki, koji će sopstvene tekstove pevati na muziku „Novembra“.
 
Kako drugi ljudi tretiraju našu muziku, to je bilo iznenađenje i za mene, a verujem da će biti i za publiku.

Paralelno radimo i „klasičan“ autorski album „Novembra“ i to će izaći na vinilnoj ploči u izdanju švajcarske izdavačke kuće „Majne records“
– najavljuje Kosta.
 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: