Vreme je za žene

Lokalne vesti - Nedelja 29.03.2015 - 08:26

U Skupštini grada Vranja održana je prva sesija u procesu dodele bespovratne pomoći za pokretanje ženskog biznisa u okviru projekta „Vreme za uspešne žene“.

Grantovi do 10.000 evra - foto T. Stamenković Grantovi do 10.000 evra - foto T. Stamenković

Projekat se bavi razvojem ženskog preduzetništva, a pokrenut je uz pomoć Evropskog PROGRES-a.

Žene će ovom prilikom moći će da konkurišu sa svojim idejama, a biće dodeljeno  40 grantova ukupne vrednosti 400.000 evra.

Programom nije predviđeno davanje novčanih sredstva već će se zainteresovanima kupovati oprema za pokretanje posla.  

Dragan Mladenović, menadžer sektora za dobro upravljanje i socijalnu inkluziju u Evropskom PROGRES-u kazao je da se ova aktivnost i inicijativa tiču ekonomskog osnaživanja nezaposlenih žena.

- Žene će moći da konkurišu kroz jedan potpuno transparentan proces, ovo je informativni deo procesa  slede obuke, a poziv za prikupljanje ideja će biti otvoren u junu – kazao je Mladenović.

Po njegovim rečima osnova je da žena koja konkuriše za bespovratnu pomoć mora biti nezaposlena i na evidenciji NSZ najmanje tri meseca.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: