VUK: Dule Grobar i zvanično kandidat za direktora

Lokalne vesti - Utorak 05.05.2015 - 09:24

Kandidaturu Dušana Stevanovića Grobara za direktora O.Š. “Vuk Karadžić” u Vranju, nakon odluke Nastavničkog veća, potvrdio je u ponedeljak uveče i Školski odbor te obrazovne ustanove.

Stevanović je bio direktor u dva mandata Stevanović je bio direktor u dva mandata

Sekretar škole Suzana Stojanović Stošić kaže da je za Stevanovića glasalo sedam, a za njegovog protivkandidata Milenu Ćuković jedan član Školskog odbora.

Prema njenim rečima celokupna dokumentacija za oba kandidata u narednih osam dana biće poslata ministru prosvete na saglasnost.

U roku od 30 dana od prijema dokumentacije ministar treba da pošalje saglasnost o imenovanju direktora.

- Ukoliko ne pošalje saglasnost u roku od 30 dana smatra se da je on prećutno dao saglasnost – objašnjava Stojanović Stošić.

Nakon toga prema njenim rečima Školski odbor ponovo zakazuje sastanak i zvanično imenuje direktora.

Situacija bi mogla da se zakomplikuje ukoliko Stevanović ne dobije saglasnost ministra kao što se već desilo na prethodnom konkursu.

- U tom slučaju ministar imenuje v.d. direktora i ponovo se u roku od šest meseci raspisuje novi, treći po redu konkurs za direktora škole – kaže na kraju Suzana Stojanović Stošić, sekretar O.Š. “Vuk Karadžić”.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: