VUK: Dule Grobar kandidat za direktora

Lokalne vesti - Četvrtak 30.04.2015 - 08:35

Dušan Stevanović Grobar jedini je kandidat za direktora O.Š. “Vuk Karadžić” u Vranju, odlučilo je Nastavničko veće te škole.

Nastavničko veće u klin, ministar u ploču foto T. Stamenković Nastavničko veće u klin, ministar u ploču foto T. Stamenković

Stevanovićevu kandidaturu za direktora moraće da potvrdi i Školski odbor u ponedeljak, a onda i ministar prosvete.

- Na Nastavničkom veću dobio sam 80 glasova, a protivkandidat Milena Ćuković pet – kaže Stevanović.

Podsećamo Dušan Stevanović Grobar, i pored podrške kolektiva i Školskog odbora, nije prošao trijažu ministra Verbića na prethodnom konkursu, pa je i dalje potpuno neizvestan kraj čitave priče oko izbora direktora te škole.

- Nisam dobio podršku ministra, ne znam zašto, tu je politika umešala prste.To što nisam dobio neka se pitaju političari zašto nisam dobio.

Ministar može da donese odluku da nemam pravo da  konkurišem. Nije doneo takvu odluku, ne znam samo pod čijom je ingerencijom sve to? – kaže Stevanović.

Stevanović podseća da Školski odbor bira direktora škole na predlog Nastavničkog veća, a da ministar prosvete daje samo saglasnost.

Po Stevanovićevim rečima oko izbora direktora “Vukove” škole mnogo je dezinformacija i čaršijskih priča koje “kolaju” gradom bez osnova.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: