ZA NAŠE VRANJE doniralo migrante

Lokalne vesti - Ponedeljak 19.10.2015 - 07:51

Udruženje građana „Za naše Vranje“ prikupilo je oko 400 kilograma uglavnom zimske garderobe za azilante u tranzitu smeštene u prihvatnim centrima na jugu Srbije, kazao je za OK Portal predsednik ovog udruženja Ilija Popović.

Snimak organizacije sa lica mesta Snimak organizacije sa lica mesta

Tako je ovo udruženje Vranjanaca, poznato pre svega po humanitarnom radu i požrtvovanosti za lokalnu zajednicu, još jednom demonstriralo humanost na delu.

- Hladni dani su pred nama, tako da smo pozvali svoje članove da doniraju garderobu. Za samo nekoliko dana uspeli smo da skupimo oko 400 kilograma uglavnom zimske garderobe koju smo potom predali Crvenom krstu – kaže Popović.

Udruženje “Za naše Vranje” već ima više stotina članova i osim humanitarnog rada njegovi članovi istakli su se proteklom periodu akcijama na očuvanju životne sredine.

- Nemamo rezervni grad i mladi ljudi koje okupljamo svesni su da svojom pozitivnom energijom i preduzimljivošću mogu mnogo da doprinesu poboljšanju kvaliteta života u gradu i okolini.

Prvenstveno kroz razne ekološke akcije preko kojih želimo da utičemo na svest svih građana o očuvanju naših prirodnih resursa, da razvijaju osećaj za pomoć drugima, siromašnima, bolesnima.

Učestvovali smo u nizu akcija, prikupljali pomoć zahvaljujući članovima, njihovim rođacima, prijateljima, poznanicima.

Shodno svojim mogućnostima uspeli smo da stignemo i uručimo pomoć za mnoge siromašne, nevoljne i bolesne sugrađane, evo sada i za azilante koji su u ovom trenutku u nevolji - ističe Popović.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: