ZAHARIJEV: Vanredno, ali pod kontrolom

Lokalne vesti - Sreda 25.01.2017 - 11:13

Vranje - Zbog velikih količina snega koji je poslednjih dana pao, u opštini Bosilegrad proglašena je vanredna situacija, potvrdio je predsednik Vladimir Zaharijev.

Zaharijev: Bosilegrad muku muči sa snegom FOTO FB Zaharijev: Bosilegrad muku muči sa snegom FOTO FB

Zaharijev kaže da su posle mesec dana borbe sa snegom poslednje padavine napravile probleme i da se sa raspoloživom mehanizacijom ne može stići do najudaljenijih zaseoka i mahala u kojima uglavnom žive stari ljudi.

- Uveli smo vanrednu situaciju  zbog toga što nismo mogli da angažujemo fizička lica bez  tih mera, jer nisu mogla naša javna preduzeća da se izbore sa tolikim količinama padavina, naročito poslednjih nekoliko dana.

Angažovali smo i četiri privatna buldožera, uputili smo ih u određena sela, pa se nadamo daćemo do kraja nedelje uspeti da probijemo puteve u preko 90 odsto sela.

Sva preduzeća i lekarske ekipe su na terenu, dežuramo non stop i dnevno imamo po nekoliko intervencija
- kaže Zaharijev.

On dodaje da se ugroženom stanovništvu dostavljaju lekovi i hrana.

 - Vlada Srbije nam je izašla u susret kada je nafta u pitanju, pokrili su četvrtinu cene koštanja nafte, ali hvala im i na tome.

Za sada je situacija u opštini Bosilegrad  pod kontrolom, uprkos vanrednoj situaciji
- uverava Zaharijev.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: