Zakon nov, ali problemi stari

Lokalne vesti - Utorak 07.04.2015 - 11:56

Primena novog Zakona o izgradnji službenicima Gradske uprave u Vranju pravi ozbiljne probleme, sudeći bar prema nezadovoljstvu korisnika njihovih usluga.

Sami problemi za doozvole - foto prozorivrata.com Sami problemi za doozvole - foto prozorivrata.com

Kako se saznaje, nakon donošenja novog Zakona o planiranju i izgradnji, a koji sada podrazumeva objedinjenu proceduru izdavanja građevinskih dozvola, službenici Uslužnog centra Gradske uprave imali su problem oko popunjavanja obrazaca.

Tokom prošlog meseca u Vranju je po novom zakonu u proceduri osam zahteva za lokacijske uslove i dva zahteva za građevinske dozvole.

Jedan zahtev je odbačen u startu, a za rešavanje druge se čekaju uslovi javnih preduzeća. Ostali zahtevi su u proceduri i biće rešeni u roku od 28 dana.

– Shodno savetovanju koje smo imali 27. februara u nadležnom Ministarstvu, počeli smo sa primenom objedinjene procedure. Za sada sve teče bez problema.

Radimo po obrascima Ministarstva građevine i onako kako je propisano.

Svi oni koji žele da podnesu zahtev, mogu obrazac dobiti u uslužnom centru gradske uprave.

Ljudima je još uvek termin „lokacijski uslovi“ nedovoljno poznat, pa smo imali problema oko toga sa zaposlenima u Uslužnom centru.

Jednom se dogodilo da je koleginica na šalteru dala pogrešan obrazac, pa je tu nastala čitava ujdurma sa kontrolom iz Beograda – kaže Marina Trajković, načelnica Sekretarijata za urbanizam u Vranju.

Ona dodaje da je sprovođenje nove procedure otpočeto 2. marta. Kako je objasnila, stranka treba samo da se raspita šta joj je potrebno od dokumentacije, da popuni obrazac, sve to preda u Uslužni centar i kasnije preuzme svoju građevinsku dozvolu.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: