Zapetljano: Dug put do BANJSKE PETLJE

Lokalne vesti - Petak 24.03.2017 - 07:22

Vranje – Nakon odluke Vlade u februaru prošle godine da Vranjska Banja dobije uključenje i isključenje sa autoputa, izgledalo je da se stvari kreću u dobrom pravcu, međutim, zapele se još na prvom stepeniku.

Isključenje za Banju od velikog značaja za ovo mesto. Foto: OK Radio Isključenje za Banju od velikog značaja za ovo mesto. Foto: OK Radio

Meseci su prošli nakon odluke Vlade da bi, tek krajem prošle godine bila raspisana javna nabavka za izradu projekta banjske petlje.

Međutim, iz za sada neobjašnjivih razloga, na javnu nabavku koju su raspisali „Putevi Srbije“, niko se nije javio, pa se čitav postupak pokreće iznova.

Kako čitav posao finasiraju i vode „Putevi Srbije“, lokalna samouprava nema neke značajnije mogućnosti da učini kako bi se posao ubrzao, kaže za OK Radio predsednik gradske opštine Vranjska Banja Nebojša  Bogdanović.

- Mi smo tu praktično samo posmatrači i raspolažemo samo informacijama koje dobijemo od „Puteva Srbije“.

Znamo da je počeo obnovljeni postupak javne nabavke za izbor projektanta buduće petlje i ja se nadam da su promenjeni uslovi koji su možda odbili potencijalne projektante, kako bi se ovog puta uspešno izabrao izvršilac posla
– kaže Bogdanović.

Do trenutka pisanja ovog teksta, iz „Puteva Srbije“ nisu mogli da nam daju nikakve zvanične podatke o tome u kojoj se fazi nalazi novoraspisana javna nabavka i ima li zainteresovanih, tako da su poznate samo informacije kojima raspolažu nadležni u gradskoj opštini Vranjska Banja, kao zainteresovana strana.

Prema rečima predsednika gradske opštine, zbog neuspešnog tendera izgubljena su najmanje tri meseca, a ukoliko se računa i vreme od kada su radovi na ovom delu Koridora 10 završeni, to je predugo i teško nadoknadivo vreme.

Ukoliko javna nabavka ovoga puta i bude uspešna, predstoji još dosta posla i vremena do realizacije projekta.

- Kada projekat bude urađen, videćemo kolika površina će biti zahvaćena, što znači da predstoji i proces eksproprijacije zemljišta.

Vlada Srbije treba da donese odluku o opštem interesu, nakon čega se pristupa otkupu zemljišta od vlasnika.

Tada se pribavljaju i sve potrebne dozvole, obezbeđuju se sredstva i tek nakon toga se bira izvođač i kreću radovi.

Dakle, sve će to da traje najmanje dve godine, a u međuvremenu Vranjska Banja trpi veliku štetu
– ocenjuje Nebojša Bogdanović.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: