Zašto je opasno skidati stidne dlačice?

Zivot i stil - Subota 21.06.2014 - 09:16

Depilacija genitalija je postala deo higijenskih navika žena. Međutim, jedna lekarka tvrdi kako je bolje ne depilirati genitalije - zarad zdravlja. Ona zapravo poziva na prekid depilacije intimnih delova. Evo i zašto...

daily sunny/Flickr.com daily sunny/Flickr.com

Depilacija i uklanjanje neželjenih dlaka s tela u današnje vreme je uobičajen način održavanja higijene. Međutim, stručnjaci upozoravaju kako je uklanjanje stidnih dlačica vrlo štetno i predstavlja veliki rizik za zdravlje.

- Koža trpi za vreme depilacije. Nije važno koji je način skidanja dlačica. Svi su vrlo štetni! Koža oko genitalija vrlo je osetljiva sama po sebi. Uklanjanje stidnih dlaka povećava rizik od infekcija, ali i polno prenosivih bolesti i herpesa. Te opasnosti posebno prete mladim ženama - tvrdi doktorka Emili Gibson za HuffPost.

- Stidne dlačice imaju svoju namenu. One su sloj koji štiti od trenja koje bi moglo da uzrokuje sitne povrede kože, a štite i od bakterija. Uklanjanje iritira i može da dovede do upale korena dlake ostavljajući pritom mikroskopski otvorene rane. Time se povećava rizik od infekcija, ali i polno prenosivih bolesti - objasnila je Gibsonova.

HUFFINGTON POST, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: