Zatvaraju glavnu ulicu kad im se prohte!

Lokalne vesti - Utorak 05.05.2015 - 12:15

Od kako su počeli radovi na popločavanju trotoara u glavnoj ulici u Vranju, radnici izvođača radova, firme „Saba-Belča“, sami postavljaju znak zabrane saobraćaja kad im se prohte.

Znak stoji na početku glavne ulice Znak stoji na početku glavne ulice

Iako Direkcija za izgradnju nije izdala nalog za zatvaranje najprometnije i glavne ulice u gradu, putari „Saba-Belče“ su za vreme trajanja radova, dakle više od mesec dana, držali znak zabrane kretanja vozila u oba smera na početku Stefana Prvovenčanog kod BAT-a.

– Direkcija je izdala nalog za zatvaranje gornjeg dela ulice, od Lenjinove ka centru i to od utorka. Izvode se trenutno radovi na skidanju asfalta sa trotoara, pa je zbog mašina i kamiona nemoguće normalno odvijanje saobraćaja.

Zbog toga se vozila preusmeravaju na Lenjinovu, Dunavsku i Jovana Jankovića Lunge. Što se tiče prethodnih dana, glavna ulica nije bila zatvorena za saobraćaj, već je bilo upozorenje na radove, gde je neophodna sporija vožnja – kaže direktor Direkcije Dragan Stojković.

Na pitanje zbog čega je onda sve vreme na početku ulice između ostalih bio postavljen i znak zabrane kretanja vozila u oba smera, Stojković kaže da je to verovatno greškom postavljeno.

– Definitivno ulica nije bila zatvorena. Tu je samo neophodna sporija vožnja zbog radova koji se izvode na popločavanju trotoara. Tako je i naznačeno na početku, a o zabrani nisam obavešten, jer nismo ni izdavali takav nalog – kaže Stojković.

Sudeći po tvrdnjama nadležnih, zaključuje se da radnici „Saba-Belče“ sami procenjuju i odlučuju kada treba zatvoriti glavnu ulicu.

Postavlja se troznak koji obaveštava vozače na radove, opasnost, ali i zabranjuje kretanje.

Znak je bio postavljen i onda kada za to nikakvog razloga nije bilo, jer je ulica bila „čista“, a radovi završeni, pa su vozači na svoju odgovornost pomerali znak i slobodno prolazili ulicom Stefana Prvovenčanog.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: