ZC: 40 radnika i dalje višak

Lokalne vesti - Sreda 11.05.2016 - 11:35

U Zdravstvenom centru u Vranju četrdesetak nemedicinskih radnika još uvek očekuje odluku Ministarstva zdravlja, koja treba da razreši njihov status, a među njima ima i neugovorenih radnika.

U Domu zdravlja manjak lekara; Foto: A. Stojković U Domu zdravlja manjak lekara; Foto: A. Stojković

Kraj aprila je bio krajnji rok da se reši sudbina viška nemedicinskog osoblja, koje je vranjski ZC proglasio viškom po novoj sistematizaciji radnih mesta.

Po podacima Ministarstva zdravlja, koji su objavljeni u Službenom glasniku, ukupan broj zaposlenih u ZC Vranje bi trebalo da bude maksimalno 1.344.

Trenutno je, po rečima Nenada Mladenovića, direktora vranjskog Doma zdravlja, četrdesetak prekobrojnih, a shodno potrebama posla, viškom su uglavnom proglašeni nemedicinski radnici.

On kaže da je ZC svoj deo posla uradio, imaju i neophodnu saglasnost ZZJZ na sistematizaciju i podršku Fonda zdravstvenog osiguranja.

- Sve što je bilo do nas, mi smo uradili, poslali smo sistematizaciju u Ministarstvo zdravlja i sada čekamo na njihov odgovor – kaže za OK Radio Mladenović.

Međutim, kako su u međuvremenu održani izbori, sva je prilika da će se na taj odgovor čekati još neko vreme.

Dodatni problem za vranjski Zdravstveni centar je i što se još uvek radi po starom kadrovskom planu iz 2013. godine.

 

Mladenović kaže da, istinu govoreći, Ministarstvo zdravlja ima razumevanja za Vranje, ali i njima zakoni sužavaju manevarski prostor. Glavni problem je veliki broj radnika koje je pred izbore 2012. godine zaposlio bivši direktor Uroš Trajković.


- Dom zdravlja, realno, ima manjak lekara, ali još uvek nemamo novi kadrovski plan, koji treba da nam dostavi Ministarstvo, po kome će biti rešeni normativi koliko ćemo imati lekara, koliko sestara, a koliko ostalih radnika.

Mi imamo prostora da zaposlimo i još nekog lekara, ali sve je to sada u rukama Ministarstva.

Meni je, kao lekaru i rukovodiocu, ali i lično, žao lekara i sestara koji godinama čekaju na posao, prostora ima, ali su nam ruke vezane
– objašnjava Mladenović.

 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: