ZC: Bura oko specijalizacija

Lokalne vesti - Petak 20.03.2015 - 17:14

Gradski odbor SDPS u Vranju upozorio je na samovolju direktora ovdašnjeg Zdravstvenog centra Vladimira Stamenkovića koji sam odlučuje ko će od lekara završiti specijalizaciju.

Nekom otvorena, a nekom zatvorena vrata ilustracijabolnicajagodina.rs Nekom otvorena, a nekom zatvorena vrata ilustracijabolnicajagodina.rs

Nedavno je u Zdravstvenom centru raspisan konkurs za dodelu specijalizacija, što je bila jedna od prilika da se reši problem neugovorenih lekara.

Dodelom specijalizacija, oni bi bili priznati od strane Ministarstva zdravlja i bili bi, posle toliko godina, stavljeni na platni spisak.

– Tako je izjavio i direktor Stamneković, da bi posle nepunih sedam dana promenio mišljenje, tvrdeći da neugovoreni lekari nemaju prava na specijalizaciju.

To, međutim, nigde nije navedeno u uslovima konkursa. Uprkos tome on boduje neugovorene lekare, priznajući im na taj način pravo da konkurišu za specijalizacije, ali im istovremeno uskraćuje svaku šansu da na konkursu prođu.

Svi neugovoreni lekari bivaju od strane generalnog direktora ocenjeni sa po 5 bodova od mogućih 30 – stoji u saopštenju Saveta za zdravstvo GrO SDPS.

U njemu se dodaje da su lekari pitali direktora Stamenkovića “zbog čega su dobijali takve ocene?”, na šta im je odgovorio da kao “rukovodilac ima diskreciono pravo za takvu odluku”.

- Razlika od 25 bodova, stvorena pravom generalnog direktora, briše prosek, godine i uslove rada kao i dužinu studiranja. Briše svaku razliku u kvalitetu i svaku pravdu. I sve po zakonu.

Pitanje koje se neminovno postavlja je da li zaslužujemo kvalitetne stručnjake u svojoj sredini ili specijaliste po diskrecionom pravu generalnog direktora?

Savet za zdravstvo SDPS –a pruža podršku lekarima kojima je na ovaj način naneta nepravda i traži od rukovodstva Zdravstvenog centra da objasni zašto je određen broj „neugovorenih“ lekara koji uprkos svemu časno obavljaju svoj posao ostao uskrećen za specijalizaciju – stoji u saopštenju Saveta za zdravstvo SDPS.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: