ŽELEZNICAMA ne treba JUG Srbije!

Lokalne vesti - Nedelja 10.01.2016 - 11:08

Vranje - Oko 55.000 stanovnika Vladičinog Hana, Surdulice i Bosilegrada neće moći da u 2016. godini koriste prevoz vozovima zbog toga što su železnice ukinule stajanje vozova u ovom mestu na većini linija.

Voz ide krooz centar Hana FOTO S. Tasić Voz ide krooz centar Hana FOTO S. Tasić

- Pruga koja prolazi kroz centar Hana, stvara velike probleme građanima, a sa druge strane mi nemamo nikakve koristi od nje.

Železnica nam već treću godinu ukida stajanje većine brzih vozova koji ovde prolaze.

Nisu hteli da vrate odluku na osnovu koje bi se još jedan brzi voz zaustavljao ovde, već su privremeno obustavljena još tri polaska putničkih vozova
- kaže predsednik hanske opštine Branislav Tošić.

Za sada, Hančani imaju samo dva voza, brzi za Beograd u 11: 33 minuta i putnički ka Nišu u 11:50.

Ovakva odluka je, prema obrazloženju „Srbija voza“, doneta  je u sklopu redovnog usvajanja reda vožnja  za 2016. godinu, na osnovu ekonomskih pokazatelja i naseljenosti određenog područja.

Međutim, u Vladičinom Hanu se proda gotovo duplo više karata nego na ostalim stanicama u Pčinjskom okrugu, a u odnosu na Vranje, kao centar Pčinjskog okruga čak duplo više karata, pa je ovakva odluka železnica neshvatljiva.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: