Advokati prekinuli štrajk

Nacionalne vesti - Sreda 02.07.2014 - 20:09

Advokatska komora Beograda prekinuće štrajk, pošto je postignut dogovor sa ministarstvima finansija i pravde o "prevazilaženju poreskih problema", saopštila je Komora.

napravljena radna grupa za napravljena radna grupa za "advokatski porez"
"Pošto je odgovor postignut u kasnim popodnevnim časovima, Advokatska komora Beograda obaveštenje i molbu svim sudovima da uvaže eventualne izostanke advokata sa ročišta kao opravdane", navodi se u saopštenju Komore Beograda.
 
Ministri finansija i pravde Lazar Krstić i Nikola Selaković preneli su predstavnicima advokata koji su u štrajku da je rešenje za njihove zahteve moguće jedino ako štrajk prestane, saopštila je Vlada Srbije.
 
Na sastanku je postignut dogovor da se formira mešovita radna grupa, koju će činiti tri predstavnika advokature, dva iz Ministarstva finansija i jedan predstavnik iz Ministarstva pravde.
 
Radna grupa će početi rad u ponedeljak, 7. jula, a njen osnovni zadatak biće da pronađe održiva rešenja za obračunavanje paušalnog poreza.
 
Predstavnici ministarstava pravde, finansija i advokature su se složili da će radna grupa posle 14 dana rada usaglasiti stavove i izaći sa definisanim rešenjima.
 
Advokatska komora Srbije saopštial je da je na sastanku sa Selakovićem i Krstićem postignut jasan dogovor da poreska zaduženja za 2014. godinu advokatima ni u kom slučaju ne mogu preći ranije ponuđeni iznos od 41,17 odsto u odnosu na prošlogodišnja rešenja.
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: