Avion Er Srbije prinundno sleteo u Sofiji, "otpao deo"

Nacionalne vesti - Petak 08.12.2017 - 13:33

Avion Er Srbije na letu od Sofije ka Beogradu morao je da se vrati u bugarsku prestonicu zbog uzbune koja je proglašena neposredno po poletanju.

"Deo letelice otpao tokom leta" FOTO: Twitter/Geoignoriev

Bugarske nadležne službe su navele da je "deo letelice otpao tokom leta". Pilot je u skladu sa procedurama odlučio da se vrati na pistu dvadesetak minuta po poletanju.

Incident se dogodio 26. novembra, a kako je nezvanično rečeno za B92.net "nije bio ozbiljan" i nije bilo opasnosti po putnike i posadu, ali su sprovedene standardne mere.

Kako je preneo portal Avijejšn herald, u avionu tipa ATR-72-212A, na letu JU-172, po poletanju se čula buka iz zadnjeg dela.

Takođe, navedeno je da su primećene vibracije na letelici, zbog čega je posada odlučila da se vrati u Sofiju posle 20 minuta leta.

Navodi se da je bugarsko telo za incidente u avionskom saobraćaju ocenilo da je u pitanju "ozbiljniji incident", kao i da je u toku istraga.

Informaciju su preneli i lokalni mediji.
 

 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: