Bez dogovora studenata i vlasti

Nacionalne vesti - Utorak 07.10.2014 - 15:39

Studenti koji su u utorak protestovali ispred zgrade Ministarstva prosvete nisu postigli dogovor o svojim zahtevima s predstavnicima ministarstva, zbog čega su najavili sledeći protest ispred zgrade Vlade Srbije u ponedeljak.

- Mi smo ostali pri svojim stavovima, Ministarstvo je ostalo pri svojim, ali smo dobili obećanje da će biti održan sastanak sa ministrom prosvete kome ćemo i mi prisustvovati – kazao je predesnik Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) Danilo Jeremić.
 
On je kazao da ukoliko ne dođe do dogovora studenti će ponovo izaći na protest u ponedeljak 13. oktobra i dodao  da studenti neće odustati od zahteva i da će "nastaviti da traže svoja prava na ulici". 
 
Savetnik ministra prosvete Milovan Šuvakov naveo je da mu je nejasno zašto studenti iskazuju nezadovoljstvo, kada su izmene Zakona o visokom obrazovanju već izglasane. 
 
- Tome je bilo mnogo više mesta ranije, ono što je dogovoreno je da će ih ministar svakako primiti što bi se desilo i da nisu ovako izrazili svoje nezadovoljstvo. Ne smatramo da je ovo nešto što treba da promeni naše stavove, smatramo da zakoni treba konačno da počnu da se primenjuju - rekao je Jeremić. 
 
Kratkoročni zahtevi studenata su da u školskoj 2014/2015. bude šest obaveznih ispitnih rokova, kao i da studenti koji su upisani u prvu godinu studija školske 2010/2011, odnosno 2011/2012. godine zadrže pravo da se finansiraju iz budžeta najduže godinu dana po isteku redovnog trajanja studija, kao što je bilo do sada. 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: