Bez dogovora vlasti i studenata

Nacionalne vesti - Petak 10.10.2014 - 10:55

Ministarstvo prosvete i predstavnici Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) još nisu postigli dogovor kako bi se izašlo u susret sa studentima, ali će razgovori biti nastavljeni posle kratke pauze, izjavio je ministar prosvete Srđan Verbić i istakao da Ministarstvo ne može da izađe iz zakonskih okvira.

Sa jednog od protest foto FB Sa jednog od protest foto FB

- Nemamo još nikakav konkretan dogovor, ali imamo više konkretnih predloga za rešenje. Bliže smo nekakvm rešenju
nego pre dva sata, ali moramo da napravimo pauzu, jer nije lako - rekao je verbić novinarima u pauzi sastanka sastudentima koji je počeo u osam sati.

Verbić je rekao da Ministarstvo "nije tu da popusti, već da pomogne studentima".

Nama je interes da se pomogne studentima, rekao je Verbić.

Predsednik SKONUS Danilo Jeremić potvrdio je novinarima da se razgovori nastavljaju, jer postoji želja ministra da pomogne.

- Izneli smo svoje argumente, bliži smo rešenju nego što smo bili pre nekoliko dana i naravno jutros. Pravimo pauzu zbog konsultacija i mislim da Ministarstvo sada bolje razume zahteve studenata i da mislim da ćemo naći rešenje na opšte zadovoljstvo - rekao je Jeremić.

- Pokušavamo da nađemo pravne procedure kako da izađemo iz ove situacije zato što je zakon donet i vrlo je teško da će ići nove izmene i dopune zakona - rekao je on - Mi ostajemo pri svojim zahtevima, samo tražimo pravne formulacije. Ukoliko ne bude dogovora, studenti će
protestovati 13. oktobra ispred zgrade Vlade.

Upitan da li SKONUS podržava blokadu Filozofskog fakulteta, Jeremić je rekao da se podržava svaki vid samoorganizovanja
studenata za svoja prava.

akter, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: