Bez rešenja za 20.000 penzija

Nacionalne vesti - Četvrtak 15.01.2015 - 09:32

U Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) na rešenje čeka oko 20.000 zahteva za penzije, koji nisu obrađeni u zakonskom roku od dva meseca.

(Ilustracija) (Ilustracija)
Kako “Blic” saznaje u Fondu PIO predmeti se rešavaju sada, po hitnom postupku, ali je o tome zabranjeno da se govori.
 
Direktorka Fonda PIO Dragana Kalinović i ministra za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ranije su trvdili da su svi ti predmeti završeni. 
 
Ministar Vulin je, da podsetimo, rukovodstvu PIO početkom novembra dao nalog da do 31. decembra 2014. obrade, kako znaju, 6.000 predmeta kod kojih je prošao zakonski rok za odlučivanje. 
 
Rukovodstvo Fonda tvrdi da neije bilo niti postoji 20.000 nerešenih zahteva. 
 
- Ne postoje predmeti koji su filijali Beograd vraćeni neurađeni. Predmeti su dostavljani na obradu drugim filijalama, s tim da su tako obrađeni predmeti vraćeni filijali Beograd sa 31. 12. 2014. godine - tvrde u PIO. 
 
Nevena J. rekla je da ne može ni da sazna šta se dešava s njenim predmetom, dok su Stojanu S. pet meseci nakon podnošenja dokumenata poslali zahtev za dopunu. 
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: