Bramerc o izručenju radikala

Nacionalne vesti - Četvrtak 27.10.2016 - 16:49

Beograd -- Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se s glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom.

Bramerc: Obaveza izručenja neće nestati; FOTO: Getty Images Bramerc: Obaveza izručenja neće nestati; FOTO: Getty Images

Vučić je Bramercu preneo da je Srbija posvećena otkrivanju počinilaca ratnih zločina, dok je Bramerc ponovo pokrenuo pitanje izručivanja troje članova SRS.

Vučić i Bramerc su razgovarali o izveštaju tužioca za Savet bezbednosti UN, čije razmatranje se očekuje početkom decembra, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima

Vučić je istakao da je Srbija posvećena borbi za otkrivanje onih koji su počinili ratni zločin, njihovom kažnjavanju, kao i da je spremna za punu regionalnu saradnju radi otkrivanja počinilaca.

Tužilac Bramerc zamerio je Srbiji i premijeru što Vlada i nadležni organi nisu isporučili Petra Jojića, Jovu Ostojića i Vjericu Radetu Haškom tribunalu i tražio da Srbija to učini u što kraćem roku, naglasivši da ta obaveza neće nestati, navodi se u saopštenju.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: